Onze Collectie Pc’s

Item 322

We hebben deze IBM 5150 opgehaald bij een oud medewerker van de Daf fabiek in Eindhoven. De computer was gebruikt voor de administratie bij de Daf en was opgeslagen op een oude locatie.

De heer P. Jansen heeft dit item namens de Daf gedoneerd aan ons museum.


Deze Colani High Tower was van een eigenaar uit Duitsland,we zagen
deze Colani verschijnen op marktplaats en hadden een bod geplaatst en deze werd geaccepteerd.
Nu wilde de eigenaar de Colani niet verzenden maar hij bood aan om deze te komen brengen….430km op en neer.
Na een aantal uren kwam de eigenaar en onder het genot van een kop koffie en nog wat geld toegegeven vertrok de man weer.
We hebben deze Colani wel moeten opknappen , zoals alle in deze uitvoeringen was deze zo vergeeld als een kanarie.


De Commodore 64, ook C64 of CBM64, is een bekende 8 bit homecomputer van Commodore. Het model werd geïntroduceerd in januari 1982.

De homecomputer heeft een vermelding in het Guinness Book of Records als de bestverkochte computer ooit, met een geschatte aantal tussen de 10 en 17 miljoen verkochte exemplaren.

De Commodore 64 kwam in 1982 op de markt. De behuizing bestond uit een dik toetsenbord, waarbij het computergedeelte zich onder de toetsen bevond. De Commodore 64 werd aangesloten op een televisietoestel dat als monitor voor beeld en geluid diende.


De Tina Lomax Logical computer is van Amerikaanse afkomst. De computer is een ruime 30 jaar op een boot gebruikt.

We kunnen helaas weinig terug vinden over deze computer , hij heeft 512kb geheugen en een dual 8 inch floppydrive. We hebben de boeken en software er ook gelukkig bij gehad. Deze computer stond opgeslagen in een privé collectie met vele oude computers waar we alles van mee mochten nemen, echter de printers die erbij horen waren ruim 100kg per stuk , dus die hebben we laten staan helaas.

Deze computer is geschonken door. Pieter Bakker ( Pam ). uit Urk

De Olivetti M19 is een personal computer gemaakt in 1986 door het Italiaanse bedrijf Olivetti. Deze was voorzien van een 8088 CPU op 4,77 MHz of 8 MHz en een geheugen capaciteit van 256k tot 640k. Ook zaten en 2 floppydrives in met een opslag van 2 x 360kb. een harde schijf kon je als optie aan de zijkant vast maken.

De Olivetti is jaren gebruikt voor gemeentelijke doeleinden en kerkelijke doeleinden.

Deze Olivetti komt uit het nalatenschap van. Hans Rosenberg uit Utrecht.

De Compaq portable III is een personal computer gemaakt in 1987 door het bedrijf Compaq. Deze was voorzien van een 80286 CPU op 12 MHz of 8 MHz en een geheugen capaciteit van 256k tot 640k. Ook zat er een 1.2MB floppydrive en vaak een harddisk met een opslag van 40MB. Een tapedrive kon je als optie aan de achterkant vast maken.

De Compaq is jaren gebruikt voor ontwikkeling doeleinden .

Deze Compaq is gedoneerd door Cornelis uit Hem.